karjaar.lidl.ee

Lidl Eesti
Tööpakkumised Sisenen Järjehoidja

Liitu meiega

Punane_hero_3-2

Oleme toetavad

Me usume oma inimestesse. Me keskendume sellele, et pakkuda töötajatele piisavalt koolitus- ja arenguvõimalusi ning oleme pühendunud sisemisele arengule. Meie eesmärgiks on üles ehitada tugevad meeskonnad, keda saaks nimetada oma ala parimateks spetsialistideks ja kellel oleks palju erinevaid võimalusi professionaalseks arenguks.

Lidl Eestis leiad suurepärase töökeskkonna, mis julgustab ja toetab kõiki töötajaid. Pakume erinevaid võimalusi, et saaksid oma oskusi ja teadmisi kasvatada ning oma karjääri edendada, mis tahes positsioonil Sa ka poleks. Koolitamine on kui rätsepaülikond – see on Sinu järgi tehtud, et kõik Sinu professionaalsed eesmärgid saaksid täidetud.

Hüved_ruut_areng
Meeskond_ruut
Hüved-sport-ruut

Areng ja karjäär

Toetame ettevõttesisest arengut ning pakume võimalusi karjääri edendamiseks.

  • Iga uus kolleeg saab põhjaliku väljaõppe ning läbib põneva tervituspäeva.
  • Töötajatel on võimalik läbida erinevaid erialaseid koolitusi ja arenguprogramme.
  • Rahvusvahelise ettevõttena pakume võimalusi ka välismaal õppimiseks ja töötamiseks.

Üritused ja meeskonnavaim

Peame tiimis oluliseks tugevat meeskonnavaimu ning pingutame selle nimel! 

  • Ettevõtte korraldab igal aastal ühisüritusi (nt suve- ja talvepeod).
  • Igal tiimil on võimalus korraldada väiksemaid koosviibimisi, mille organiseerimist Lidl toetab.
  • Toimuvad ka erinevad teemakuud ja ühised tegevused. Näiteks sammuvõistlused, viktoriinid, tähtpäevade tähistamised jne.

Sport ja tervis

Hoolime Lidlis töötajate tervisest ning pakume võimalusi sportimiseks ja tervise edendamiseks.

  • Sporditoetus keskkonnas stebby.eu.
  • Täiendav tervisekindlustus esimesest tööpäevast (sisaldab nt hambaravi, prillide kompensatsiooni, hüvitist eriarstide külastamiseks ja palju muud).
  • Tasuta kohv, tee ja värsked puuviljad puhkeruumis.
  • Tööle asumisel hüvitatakse poetöötajate tervisetõendid.

Hüved

16-9 puuviljad

Haigushüvitis teisest päevast

Alates juulist taastub Eestis koroonaeelne kord haigushüvitiste maksmisel. Lidlis soovime edendada tervisliku töökoha põhimõtet. Seega hüvitame kõikidele töötajatele ise kaks tasustamata haiguspäeva 70% ulatuses sissetulekust. Sellisel viisil aitab Lidl säilitada sissetuleku ka haiguse teisel ja kolmandal päeval, vähendades nii sissetulekuta päevi.
Hübriidkontor

Hübriidkontor

Kontoritöötajatel on võimalik töötada vastavalt ülesannetele ja juhiga kokkuleppele hübriidkontoris. Olgu selleks asukohaks siis kodukontor, maamaja, suvila või midagi muud.
Vabad päevad 16-9 isa lapsega

Täiendavad vabad päevad

Pakume kõikidele töötajatele oluliste elusündmuste meelespidamiseks täiendavate vabade päevade võimalust (näiteks sünnipäeval, lapse 1. klassi astumisel ning pulmade puhul).
Pühendumus 16-9 Sille

Pühendumustasu

Kõikidel poetöötajatel on võimalik teenida igakuiselt lisatasu kuni 100 EUR / bruto lisaks oma palgale.

Piiramatud arenguvõimalused

Kui oled paindlik, töökas ja pühendunud sellele, et enda oskusi maksimaalselt rakendada, siis Sinu võimalused arenguks ja eesmärkide saavutamiseks Lidl Eestis on piiramatud.

Vaata tööpakkumisi

Kandideerimise protsess

Huvipakkuv töökuulutus

Kandidaat näeb huvipakkuvat töökuulutust ning otsustab kandideerida

CV saatmine

Saadad oma CV töökuulutusele märgitud keeles

CV ülevaatamine

Meie värbaja võtab pärast CV saamist esimesel võimalusel ühendust ning annab tagasisidet nii positiivse kui negatiivse otsuse korral.

Tagasiside

Värbaja annab tagasisidet nii positiivse kui negatiivse otsuse kohta. Kui Sa ei ole oma kandideerimisele tagasisidet saanud, siis võta meiega julgelt ühendust.

Telefoniintervjuu

Positiivse otsuse korral teeb värbaja telefoniintervjuu ning küsib üle täpsustamist vajavad küsimused.

Töövestlus

Positiivse telefoniintervjuu korral lepitakse kokku aeg esimeseks töövestluseks. Meie poolt on vestlusel alati vähemalt 2 inimest.

Teise vooru vestlus

Teise vooru vestlus toimub vaid kontoripositsioonidel ning koos vastava osakonna eest vastutava juhatuse liikmega. Kohtumine võib toimuda nii meie Tallinna peakontoris kui ka video vahendusel läbi MS Teamsi. Suure tõenäosusega on kontoripositsioonide töövestlus inglise keeles.

Tagasiside andmine ning otsus tööpakkumise osas

Üldjuhul piirdume kahe vestlusvooruga ning seejärel teeme otsuse tööpakkumise osas. Anname tagasisidet ka negatiivse otsuse korral.

Podpis zmluvy

Nõuanded kandideerimiseks

Klaustukas kalbos burbule

Mida intervjuule kaasa võtta

Väga oluline on see, et tuleksid intervjuule ettevalmistunult ning võtaksid kaasa kõik, mida pead vajalikuks. Kindlasti ära jäta koju: küsimused intervjuu läbiviijale ning hea tuju ja avatud meel :)
Checklist

Intervjuuks valmistumine

Ettevalmistus intervjuuks on väga oluline ja me soovime, et oleksid eduks valmis. Tee ettevõtte ja valdkonna osas taustauuringut. Tea, kuhu Sa intervjuule tuled. Riietu professionaalselt, smart casual on vägagi sobiv. Tunne oma elulookirjeldust ja ole valmis andma täiendavat infot eelnevate töökohtade ja saavutuste osas. Ole positiivse suhtumisega. Naerata!
List

CV kirjutamise meelespea

CV võiks olla lühike ja konkreetne, kuid informatiivne. Too välja oma saavutused, mille üle oled uhke. Kirjuta CV ettenähtud keeles. Kui kuulutus on inglise keeles, siis ootame meelsasti ka ingliskeelset CV-d. Kui soovid midagi täpsustada, siis võid CV-le lisada ka motivatsioonikirja.
Notebook

Tähelepanekud

CV-d kirjutades pööra tähelepanu õigekeelsusele ning väldi trüki- ja kirjavigu. Hoia info ajakohasena ning väldi vale/aegunud informatsiooni edastamist. Kontrolli, et ettevõtte nimi oleks õigesti kirjutatud.
Klaviatūra

Formaat

Proovi vältida pikki tekstilõike. CV peaks olema lühike, kiire ja lihtne lugeda. Kasuta suuremat kui .5” vahet ja 11 suuruses fonti. Sedasi on meil lihtsam seda lugeda. Ole järjepidev oma vormindusega. Avaldus peaks olema algusest lõpuni ühesugune. Kasuta pööratud kronoloogiat, mis tähendab, et hilisemad saavutused tulevad esimesena.

Korduma kippuvad küsimused

Sekretär_hero
Lidl Eesti OÜ

Lidli klienditugi

Tel: 8000 049 108
E-Mail: klienditugi@lidl.ee
HR
Lidl Eesti personaliosakond

Värbajad

Tel: +372 699 1616
E-Mail: hr@lidl.ee